Citat:
Tompa:
 Ljudi, nemojte se zavaravat. Ne priznaje se VSS završetkom toga studija. Odnosno, ako ćemo pravo, VSS već daje i ovaj naš trogodišnji studij - ono što je nekad bila viša stručna sprema sada je visoka, samo prvi stupanj (zato i jesmo prvostupnici - to je prvi stupanj VSS-a). To je tako uređeno po Bolonji.
VSS u glavama poslodavaca, bilo privatnih, bilo javnog sektora (državne, gradske službe, ministarstva i sl.) je samo petogodišnji studij, odnosno 300 ECTS bodova. Pogledajte malo natječaje za posao - traži se, recimo, VSS društvenog smjera ali je uvijek navedeno da to mora biti 300 ECTS-a.
Završetkom ovog studija u Splitu ili Osijeku stječeš 240 ECTS-a - i opet si nigdje, kao i s trogodišnjim studijem. Možeš raditi samo poslove koje bi mogao i sa srednjom školom. Vjerujte mi ljudi, radim u zagrebačkoj gradskoj upravi, diplomirao sam na našem faksu prije godinu dana i u mom se radnom statusu apsolutno ništa nije promijenilo. Svako bolje radno mjesto traži 300 ECTS-a. Sve drugo su priče za malu djecu.
Ovi jednogodišnji studiji u Splitu i Osijeku vama ne donose ništa - a njima vaše novce. Jer oni to zaslužuju  .  |
Ali za one koji su zavrsili stari program imaju VŠS u radnoj knjižici, a vjerovatno s tom jednom godinom u Splitu ili Osijeku upisuju VSS.
Za dosta poslova se trazilo samo zavrsen specijalisticki studij, nije pisalo 240 ili 300 ECTS. Naisla sam samo na poslove za koje su tražili 180ECTS. Ali to ne znaci da nece u buducnosti traziti iskljucivo 300ECTS.
Obično stave natječaj u kojem se traži;
-završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, ili specijalistički diplomski stručni studij studij...nekada dodaju upravne struke ili pravne struke ili u zagradu stave (VSS) ili dodaju društvenog/humanističkog usmjerenja
Naišla sam na dosta takvih natječaja, a niti jedan nije stavio uvjet 300ECTS bodova, sto opet ne znaci da za npr. godinu dana nece staviti takav uvjet...