Pregled pojedinog posta
Staro 15.05.2008., 22:08   #9
Neo
Pišem kao veliki

Neo's Avatar

Registriran: 11.05.2007.
Izrazio zahvalnost: 22
Zahvaljeno 18 puta u 12 postova
Reputacija: 6
Neo is on a distinguished road
Angry Re: Diplomski odnosno specijalistički studij

Citat:
schuman: Pregled postova
e moja grička, drago mi je da dijeliš moje stavove, nažalost, budućnost na veleučilištu nam nije sjajna, to je sad jasno kao dan! ali poanta bolonje je prohodnost, to znači da možemo upisati stručni specijalistički na bilo kojem sličnom fakultetu, veleučilištu ili visokoj školi.nažalost, ideja i praksa u europi je jedno, a hrvatska stvarnost nešto sasvim drugo.
Kada sam polagao uljp u 4.mj. Prof. Marčetić me je pitala da li mislim nastaviti sa studijem (+2) kada riješim razliku po bolonji, na što sam je pitao da li će do toga uopće doći na našem studiju, a ona je odgovorila potvrdno. Međutim, ono što mene interesira i molim nekoga da mi to objasni je slijedeće; u narodnim novinama br.45/08 pod red.br.17 sluzbeni list objavljen je Popis odgovarajućih stručnih naziva i njihovih kratica s kojima se izjednačava stručni naziv stečen završetkom stručnoga dodiplomskog studija u trajanju kraćem od tri godine (znam da je naziv dug). Po navedenom, ako se spustite do 5.2. Pravo, vidi se da je na fakultetima u splitu i rijeci upravno pravo "prevedeno" u stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) javne uprave, ali nije i društveno veleučilište u zagrebu. Zašto je to tako? doista ne razumijem! zašto ja, kao i mnogi drugi ovdje, moramo polagati razliku jer smo završili po nekom od prijašnjih starih programa da bi dobili taj naziv, a u drugim gradovima se to automatski priznaje. osjećam se kao budala koju je neko preveslao! netko koje je upoznat sa odgovorom neka mi, molim vas, objasni ovu situaciju!